Autor: Mateusz Puślecki

Pobierz PDF: Niskoalkoholowy Dry Stout

*UWAGA! W tej kategorii jako jedynej wymagana jest jedna butelka więcej, czyli 5 x o,5 l lub 7 x 0,33 l – piwa zostaną przebadane laboratoryjnie na zawartość alkoholu. Jeśli piwo nie będzie spełniało warunków do 2% zawartości alkoholu zostanie zdyskwalifikowane, a piwowar otrzyma metryczkę eliminacyjną.

Parametry:
Ekstrakt początkowy: 4–8 ° Blg
Ekstrakt końcowy: 2–4° Blg
Zawartość alkoholu (vol.): 0,5 – 2%
Goryczka: 10–25 IBU
Barwa: 5 – 10 SRM

Aromat:

Wygląd:

Smak:

Goryczka:

Odczucie w ustach:

Ogólne wrażenie:

Uwagi:

Historia:

Surowce:

Zbliżone przykłady komercyjne: